Boyah!

Jag fick bra på tentan, 49 av 60, vilket är bra med tanke på hur många uppgifter det var, sen klart något begrepp här eller där missade man väl, men inte så himla mycket ändå. Så det känns jätteskönt, moving on, nu är det nästa tenta som gäller och blogg och arbetsplatsbesök sen. Puss

Jennifer aint jerkin' she's workin'

Livet är rätt bra ändå, om man känner efter, hej hopp.

Så jävla söt! Ge mig!


Nästa inköp, en tröglori. Så fruktansvärt underbart söt. Blir så varm när jag ser den.

Haha kolla in denna, 1.25 in ungefär, så skön. Hon är ju absolut inte snabb, förstår vart namnet kommer ifrån, så skön stil.

Me <3 Xider

Ja, det finns inte en tvekan, varje år blir jag lika glad när Xider ger ut sin julcider, i år faktiskt TVÅ. En gammal Xider X-mas och den nya Xider Winter, lika goda båda två, farligt nog. Mmmm..... *drömmer mig bort*
Idag fyller jag år med, så jag lyxar till det lite. De glittrar så fint med så..
Så nu ska jag snart till affären serru, får ju finbesök imorgon, puss på er!

Pi-i-i-nsamt

Ja det blev det idag för mig, jag tog mig till A6 idag och skulle handla lite, gick till Claes Ohlson och Systembolaget, sen så åkte jag till ICA och handlade, mycket grönt och fisk, jag är duktig jag. Hihi. Sen så tog jag ju papperskassar eftersom jag tänkte att de håller bra och att det ändå fanns busskur utanför. Problemet var att när jag kom ut så såg jag att det var en ny bussskur, som inte var färdig än. Så eftersom mina kassar var så fruktansvärt tunga och jag fick vänta 15 min på nästa buss eftersom den första bussen inte kom (som vanligt) så blev ju undersidan blöt. Sen när jag skulle av bussen tror du inte botten på ena påsen går sönder då? Jo klart mitt på bussen. Fick ingen hjälp och dörren gick säkert igen 5 gånger innan jag fått ut alla saker.

Till sist var det faktiskt en kille som ropade till busschauffören: "kan du inte hålla dörrarna öppna då eller?", på vilket jag mumlade "jo man kan ju tycka det". Skamsen som jag var fick jag till slut ut all skit på trottoaren. Båda stora papperskassarna var helt på sista versen, så fick använda min Claes Ohlson-påse som jag hade köpt, en stor, fast jag bara hade några små skitgrejer jag hade köpt. Men allt fick inte plats, så fick ställa det bakom den nya busskuren hemma hos oss och så fick jag gå till lägenheten och hämta ner en tygpåse som jag fick packa om allt i . Självklart hade det runnit ner massa vatten precis i påsen eftersom det pissregnade och rann ner från taket på busskuren. Så kul liv där, absolut. Nu tar jag det lugnt och håller på med översättningen till min grupp för fullt.

Imorgon fyller man år, wei. Känns inte alls så.


Lasse Lindh & Kent

.. älskar Lasse Lindh, så fina låtar, och så får det mig att tänka på Cissi med och Jönköping, va kul vi hade.

Radion spelar aldrig våran sång


Ingen vind kan blåsa omkull oss nu


Kent är go han med, här kommer en jag gillar: Vy från ett luftslott

Pärlor

Ingenting

Kattmamma (men det handlade ju inte inlägget om alls till slut)

Det är jag, har en så gosig katt i knät, känns som om det verkligen är min lilla bebis. Hon ligger och spinner och spinner och spinner. Tittar upp så fint på mig så. Idag har jag pluggat, nu har jag bara om vuxnas studier kvar och min engelska vill säga. Fick äntligen boken idag så nu har jag satt igång.

Så mycket tänk just nu, orkar inte tänka allt för mycket på allt jag borde hinna, borde göra. Ska hinna med och ha koll på Chanel och ormen, hem och jobba, fylla år, tenta, blogginlägg och kurslitteratur, till jönköping igen? Hur ska man hinna med att fixa här hemma med, städa och köpa hem saker? Hinner inte hälften av det jag vill, men känner ändå att jag har så mycket tid egentligen, jobbigt det där.

Måste börja ta mig ut lite och skaffa jobb här och börja träna, gått upp i vikt igen, hatar det. Ska fan ge bort alla kakor jag har kvar på lördag. Orkar inte med att dem är i min frys när jag blir sugen på dem (=väldigt ofta, för ofta). Ja, vad ska man säga. Life is a bitch, get used to it?

Klänger fast vid min "sanity" än så länge, men det är mycket som snurrar i den här skallen, mycket på gång, och inget på gång samtidigt. Och kan tala om för alla er som inte trodde jag var klok när jag sa att jag hörde en hiss, att det finns en hiss i trappuppgången bredvid min, precis vägg i vägg med min säng, jag har kollat. Så nu har jag inte bara storfot ovanför mig, som klampar runt som en dåre (går på hälarna) i tid och otid och min alkoholistgranne med högljudda besökare som blir utkastade skrikandes med mördarschäfrar som inte är kopplade alltid, utan nu har jag dessutom en hiss vägg i vägg, välkommen till mitt "liv" (?)!

Whatever säger jag nu, för det passar. What-fucking-ever.


I skolan idag med

I helgen var vi ute, det var fullt ös, fortfarande trött efter det, men men så kan det bli ibland. Nu sitter jag i skolan och ska försöka få lite gjort innan jag får tentan på min födelsedag sen. Men orkar inte skriva så mycket nu, får bli bilder sen med. Over and out

Sömnproblem

Ja, den här veckan har jag haft fruktansvärda sömnproblem. Varje natt samma sak, kan verkligen inte somna förrän kl 3 på natten, hur jag än försöker. Inatt såg jag på Intervention igen, var en som drack 11-22 groggar per dag med 50% whisky i.

Jaja, nog om det. Igår så fixade jag här hemma, har flyttat runt och ändrat om. Nu ska jag sortera sopor, bädda om, dammsuga, sätta upp tavlor, vika tvätt, laga lunch, duscha och göra mig iordning, plugga lite kanske, diska, kanske ta mig en liten likör vem vet. Trots alla tråkiga måsten så känns det som en bra dag. Allt känns lättare liksom, speciellt att göra idag.

Önskar ibland att jag bodde på andra våning, så tråkigt när folk tittar in, även om det inte är många så är det inte kul att inte veta om någon ser in eller inte om man ska ha uppdragen efter kl 4 på eftermiddagen och ha tänt inne. Så tråkigt. På det sättet skulle jag vilja ha Tesses och deras lägenhet istället faktiskt. Justja, ska ner i förrådet med idag. Packa med ska jag väl.

Jaha nähä, måste börja göra det jag ska göra, så det blir klart någon gång.

Byby

Underbar drömNågot inte lika underbart är min förbannade jävla äckelgranne. Satte på "If i was a boy" med Beyonce idag igen. Sen innan idag så gick någon ut därifrån i trapphuset och skrek hur dåligt något var. Nu... så skriker dem på varandra igen, helt sinnessjukt. Det kommer sluta illa detta, vad ska man göra? Känns inte tryggt alls. Öppnade fönstret nu och tror du inte jag hör att han lyssnar på samma jävla låt igen då, if i was a boy. Du borde snarare lyssna på if i was a girl eller if i was a MAN. Väx upp för fan. URG.

Idag har jag bakat, kommer lite bilder med, det senaste. Jag ska få finbesök nästa helg av familjen, så ska fjäska lite med dem. Måste fråga mamma, känner du igen detta?

Börjar från början så får vi se vart vi hamnar.

Jag/natur

Chanel/Daim/Nille


Terrarielampan är varm och go, hon ligger som en groda över, så sött.


Så skön stil, hon vill bli kliad på magen :)

Hur kan det här vara bekvämt?


Bak/matlagning

Sist men inte minst fick jag så söt brev idag, Jessica (i min studiegrupp):s son Henning hade

dekorerat det. Kom i en fin senapsgul Volvo med, en postvolvobil. Hahaha. Du måste se.
När man går in i köket och .....

... tycker det är konstigt att katten verkar jaga något som inte finns och går närmare och upptäcker att den jagar dammråttor då är det nog dags att dammsuga va?!

Har varit så sjuk så länge nu så har inte haft ork, men nu är jag nog på väg tillbaka. Idag har jag läst ut Vuxenpedagogik och imorgon tänkte jag mig att läsa Om vuxnas studier, tror jag ska köra så nu, läsa bok för bok istället, man får mer kontinuitet då tycker jag, följer resonemanget bättre.


Så nu är Vuxenpedagogik och dess 144 sidor snart historia, imorgon tar vi nya tag och hoppas på det bästa. Ska tvätta imorgon och dammsuga som sagt, även dammtorka tror jag. Tänkte försöka hinna baka med, kanske lite samtidigt som man tvättar, hoppas bara armen känns bättre imorgon, annars kommer det inte bli skönt att hänga upp tvätten i torkrummet, får väl köra allt i torktumlaren istället.


Ikväll har lillebror fått åka till akuten med. Tre stygn blev det över ögonbrynet ner mot ögat. Han hade lekt i mörkret med ficklampa och sprungit runt ett hörn hos en kompis. Där låg en stege, som Daniel både ramlade på och landade på med huvudet. Stackaren.

Han skrev så härligt på msn om det. Han skrev att läkarna hade föreslagit plåster eller lim, men att de sagt att limmet kunde hamna i ögat och att han själv trodde att plåstren inte skulle sitta kvar och han hade sagt att dem skulle sy istället. Sen skrev han med att han inte hade sagt ett ljud, haha, han är för cool min brorsa. 

Har faktiskt funderat på lite saker jag skulle behöva, skriver upp dem för min egen skull:

Jennifer behöver:
- en klipptid
- en förlängningssladd till lampan i taket samt hjälp att få upp den
- en ny lampa som man typ har vid soffan, som lite extraljus med hög fot, för den jag har är typ sönder och det går inte skilja lamporna åt.
- väggprydnader (hyllor och mollyskruvar)!
- en matta till hallen eller köket kanske?
- pengar till kläder
- en cd-spelare
- någon byrå
- ett jobb! eller två...

Äh kommer inte på mer nu, men har märkt att det är saker som saknas här... som skulle behövas. Men det jag lider mest av är de tomma väggarna, vill ha upp något fräckt hyllsystem här. Sen mer belysning.

Jaja, nu ska jag läsa en liten stund till så boken blir klar, sen blir det sovförsök igen. Puss på er och speciellt till min lilla mamma!


Ibland får man ta till Lejonkungen

för att förklara hur man mår. Jag har ett skitbra exempel. En dag som idag så kom jag helt (inte) osökt att tänka på Zazu när han är instängd hos Hyenorna i skelettburen där och sjunger:

"Ingen förstår hur dåligt jag mår,
ingen förstår min oro"

Så känner jag idag. Haha, precis så. Oro över att jag inte ens orkar (och skojar inte orkar inte) laga snabbmakaroner och plugga ska vi inte ens tala om, helt tom i bollen. Men är hungrig och febrig och allt du kan tänka dig. Har tråkigt och det har redan blivit mörkt och det pissregnar och har gjort så hela dagen, sedan jag först blev väckt kl 7 imorse av att det slog mot fönsterbläcket. Jag som skulle baka idag, tjena!

Hoppas det löser sig tills imorgon, då jag ska Skype:a med min grupp, tvätta och fixa iordning. Jag som hade tänkt att allt skulle vara så perfekt då. Jag började ju må bättre. Jaja, får hoppas det ordnar sig, hade planerat en middag (bara ett förslag här, säg gärna vad ni tror) med tacobiffar, potatis ev. i ugnen och brunsås, sallad (en vanlig och en tomat och rödlök).

"Allting kommer lösa sig och bli bättre igen,
om du har pengar i fickan eller ett ess i din ärm"

Har ingetdera. Önskar jag hade någon här hos mig nu som kunde pyssla om mig lite iaf. Ge mig några alvedon och bara mysa med mig tills jag somnar. Näe, ingen är här.

Ska fan försöka hitta det klippet med Zazu då det äger.
Exakt 1.46 in i klippet, så jävla träffande

Vaccinerad och klar

Nu har man tagit sprutan, inget farligt alls än så länge iaf. Men det var typ 250 personer i kö, och då överdriver jag inte, för jag var nummer hundra och det var mer än hälften kvar. Har handlat lite mer också, lite ljus och så, mys till helgen. Men inget alltför extravagant. Nu ska jag se på tv en stund till sen så är det lite kvällsmat som gäller, te och macka.

Jaha...

 Idag SKA jag läsa:

- Livslångt lärande s 98-120
- Education, globalization and social change s. 875-884
- Om vuxnas studier s. 50-108

Detta är mitt minimimål, måste måste. Ligger inte kasst till, men vet att jag kommer vara lite väck ikväll efter sprutan eftersom det sätter igång immunförsvaret. Men men så kan det vara. Hörde att 1 miljon är smittade i Norge nu så det kan nog löna sig, Tesse som tjatar mig till det. Men men, gratis är gott eller vad brukar man säga. Inte alltid det är gratis att rädda livet på sig själv (även om det bara är i en aspekt i livet).

J E N
                              

Ihjälskrämd ikväll

Släppte ut katten och gick in mot köket, hörde ett konstigt ljud, tänkte nä nu jävlar nu har någon tagit sig in. Går in mot vardagsrummet, runt soffan och där sitter det någon. Skriker som fan.... så jävla högt. Tror du inte det var Therese som hade klivit in och satt sig i min soffa när jag lämnat lite öppet så Chanel kunde gå ut? Hon skrattade och skrattade och skrattade. Sen kom frågan. Gick du verkligen in fast du trodde att någon tagit sig in? Sen efter mitt ja kom kommentaren: galning! Haha. Ja herregud det är humor på det. Micke stod ute och garvade åt mig med, och kollade min reaktion i fönstret. Vilka grannar man har (igen :)
Puss

Grannen från helvete

Ja, han bor bredvid mig helt klart. Alkoholist, som igår fick gäster kl 21.30 på kvällen ungefär. Från och med då till typ midnatt så höjdes ljudnivån gradvis till det till slut bestod av bara en massa jävla gap. Fick ju skämmas när jag skulle öppna altandörren och försöka få in katten, ville ju inte gapa så dem skulle störas, obehagligt. Men iaf hörde dem skrika håll käften hit och dit och sen när jag fått in katten till slut efter några minuter så hörde jag två smällar i väggen in mot mitt vardagsrum och sen hur någon blev utkastad genom altandörren, eller inte genom men på iaf. Dörren slogs utåt med kraft iaf och sen var det någon som skrek som värsta galningen, förbannad över att han åkte ut förmodligen.

Sen imorse kl 6 så råkade mamma ringa och väcka mig när hon skulle stänga av väckarklockan  eller något kl 6 på morgonen. Då öppnade jag fönstret lite för att få lite luft, det var varmt här inne. Då pratar grannen i telefon på finska, riktigt står ute och bara skriker. Helt psykopatvarning på honom. Hoppas verkligen någon ringer Securitas så de måste flytta. Inte bara min granne, utan Tesses granne kommer till min granne och de super till det. Åh hata!

Inte första gången jag har störts av honom och förmodligen inte sista. Har nyss ätit fisk igen med potatis, lök och morötter, gott. Sen ska jag och Tesse ut och gå om en halvtimme, nice det med. Jaja, så är läget.

Åh va gott

Idag gjorde jag dubbelpanerade pollockfiléer med potatis och sweet chili-dressing. Så gott, en kalldressing till varm potatis, sen stekte jag gul lök till med, mumma! Så idag har jag ätit nyttigt. Idag kom Tesse hem med, det var väldigt välkommet efter en helg själv i Köpinget. Nu ska jag plugga lite och så såklart spela lite med, moahaha, undrar vilket jag vill göra först, hm... :P
Puzz...

Biggest loser

Älskar det programmet, gud vilken förändring de här människorna gör. Jag tycker jag var duktig som hade gått ner 13 kg, en del av dem har gått ner 60 kg, helt sinnessjukt. Ett av de få programmen idag som faktiskt har ett bra syfte. Inte bara syftar till att sära på människor, handlar bara om sex eller intriger. Gillar hela själva programidén. Ser på finalen nu.

Skittråkig jävla helg, fy fan. Nu känner jag att jag börjar få nog utav det. Buuuuu. Händer ingeningeningenting. Jo har väl fått pluggat lite och så har jag klarat första bossen på Dragon Age Origins. Mycket mer har verkligen inte hänt.

Äh, tesse kom hem nu, vill ta en promenad. Helst igår.

Fortfarande inte frisk

Men idag hade jag tänkt att baka bröd, om jag orkar. Fick så himla goa sms imorses, både mysiga och kärleksfulla och lite sexiga sms. Så är glad idag fast jag är förkyld än, fick lite läst igår med så det är skönt. Ska nog lägga mig lite igen, blir så trött i huvudet och har lite ont i huvudet med. Hade  nog tänkt skriva mer, men det föll helt bort. Puss

Dubai

Drömde en sån underbar dröm inatt, drömde att jag hade värsta jävla lägenheten i Dubai av någon anledning. Utsikten var staden ner mot hamnen och det var som en rund sjö i mitten precis innan bron precis nere vid vattnet. Det var massa fina gatuljus utmed hela bron och runt hela sjön, jättesvårt att förklara. Så hade jag som en solterrass ,och när man kollade neråt, så såg man en bit av alla andras, inga grannar på sidorna, helt fantastiskt. Inne i lägenheten var det helt otroligt fint med.

Igår morse drömde jag om farmor. Jag var på kryssning. När jag skulle åka hem var det helt plötsligt typ 1964, när mamma föddes. Träffade farmor så som jag såg henne i den åldern, som jag är nu. Hon pratade så varmt och förtroligt med mig så. Sen sa hon att jag ju var hennes barnbarn, men att jag inte var född än. Var så surrealistiskt på något sätt.

Många konstiga och faktiskt positiva drömmar, brukar vara så jobbiga drömmar när jag väl drömmer, beror väl på att jag är sjuk kanske, vem vet? :P

Vaknade kl 15 idag och sen har jag fredagsstädat, orkade egentligen inte, men det kommer inte fixa sig självt, jag har väntat i flera dagar utan resultat ;)


Nu ska jag väl försöka plugga lite, sen se på skit på tv. Hihi.

.....

Åh kan man få somna snart?

Mår inte så hundra faktiskt, undrar om jag kommer orka till Tranemo i helgen egentligen? Skrapar riktigt i halsen och känner mig helt väck, så fattar inte hur man kan vara vaken. Men ibland när man är som mest sjuk-trött så att säga, så går det inte att sova. Ser på Intervention på 5:an, så intressant, hur folk kan fasta i missbruk. Hoppas man själv aldrig kommer i kontakt med det.

Jag har aldrig provat, det är nog för att jag vet att jag skulle nog kunna vara en sån som fastnar i sådant, vet inte varför, bara känner det att varför äventyra något, när man ser hur folk förstör sina liv, de som blir riktigt beroende vill säga. Räcker nog med att man blir riktigt full då och då känns det som.

Var hos Tesse och Micke innan ikväll och spelade lite och kollade på tv där med, såg ett intressant program om multipel personlighetsstörning. Psykologi och hur hjärnan fungerar samt vad som kan påverka negativt är det som fascinerar mig, jag vill hjälpa människor att må bättre. Men klart det måste ju vara ett medvetet beslut från deras sida, annars går det inte. Nu ska jag ta en kopp te, så halsen kanske blir lite bättre. Puss på er.

Någon bild från i helgen med

Jag och ChristineRäddande Ängel

Tack Karin, min räddande ängel, för din donation av 1 st p-pillerkarta till mig. Att något så litet kan betyda så mycket! Tänka sig. Du är guld värd! Puss på dig

Fy fan...

... vad jag hatar läget just nu alltså. Jag har 373 kronor på mitt konto och jag skulle behöva hämta ut p-piller och ett recept till. Sen skulle ormen behöva mat, jag skulle behöva mjölk, chanel skulle behöva sin andra vaccination.

Jag är förkyld, jag får ingenting gjort, känner att det inte är någon bra studiemiljö här. Kommer knappast kunna ta bussen ens till stan för att ta ut recepten eller för att hämta min cykel som säkert iofs redan är snodd eftersom jag låst fast den på ett väldigt dumt ställe (iofs i ett trästaket, rätt stabilt sådant, men man vet aldrig), eller för att studa. Kommer inte att ha råd att stanna hemma i helgen ens.

ÅH snälla någon låt mig hitta pengar någonstans (FET CHANS). Hatar hatar hatar hatar att låna pengar, för jag ligger redan back. Men det har varit så mycket extrautgifter nu med datan och kryssning och lite annat så så är det. Vet inte hur jag ska lösa upp det här faktiskt. Hm. Skulle kunnat sälja min gamla mobil, men den måste in på lagning först, vilket kommer ta 2 veckor. Böckerna hade jag hoppats att jag kunde fått sålt med, men skulle behöva hjälp med det.

The sun always shines on TV

Ja bra låt och tyckte det passade här. Åh har inte fått så mycket gjort idag som jag borde, men det har faktiskt sina anledningar. Idag så hade jag tydligen fått översvämning på badrummet när jag kom hem till Jönköping, så halva golvet (och mattan på golvet) var blött. Fick ringa vaktmästarna som kom hit och fixade men ändå lite jobbigt. Sen så är jag fruktansvärt förkyld idag. Så därför mår jag inge bra alls och har inte haft ork överhuvudtaget, fick gå och lägga mig i förmiddags, det gick bara inte. Diskat lite har jag gjort med och lagat mat. Men är hungrig hela tiden och har inte det hemma jag är sugen på, jobbigt det där. Men men. Nu så får jag väl ta och plugga lite igen med då. SUCK, det här kommer vara mitt liv nu i 2 månader. Så det är därför jag kommer vara extremt osocial. Puzzar

Glasögon

Hittade inte dem imorse, tur man har en mamma som kan leta riktigt :) Nu så blir det väl en dag på jobbet då. Regn ute. Näe, vad mer att skriva, ska lägga in lite bilder sen ikväll om jag orkar, från mobilen. Hade skivan till installationen i den datan här i Tranemo så har inte kunnat lägga in programmet på min data. Men men. C ya

Grattis på födelsedagen, god jävla jul och gott nytt år (?)

Nepp det kommer det knappt hinna bli i år. För Jennifer har följande att läsa från idag till den 26 november, 928 sidor, varav över 400 på engelska (vilket blir ungefär 55 sidor per dag) + att jag har en annan kurs parallellt vilket får upp det till mellan 75 och 100 sidor per dag. Eftersom jag mellan nu och den 17 december ska läsa 1604 sidor på den andra kursen, om vi inte kan få viss dispens i en månad till och inte tvunget läsa allt innan jul och nyår, då blir det bara ca 800 sidor extra per månad. Då har jag räknat med helger och jul och nyår och hela jävla köret. Suck, kommer inte läsa allt det kan jag säga redan nu.

Whitewood

Nu är jag i Tranemo på Whitewood och ska jobba lite, tjing.

Bakfull och lesbisk ? :S

Nejdå klart jag inte är det, men igår så trodde någon att jag var det bara för att jag räddade henne från att bli utkastad från krogen för hon var så full. Hon bara: Vad vill du få ut utav det här? Och sen typ frågade hon om jag var lesbisk. Jag bara garvade ihjäl mig. Har världen gått så långt att man inte kan vara snäll mot någon utan att vara lesbisk?

Iaf hade jag sjukt kul igår. Men det kanske inte alla andra hade som fick stå ut med mig. Haha. Nej då så farligt var det inte. Nu är jag (enligt mig själv då) mer bakfull än jag förtjänar. Glömde mobilen hemma igår med, så är det. Men har iaf inte tappat bort Tesses hemnyckel fick jag nyss reda på, den hade jag gett henne i handen igår. Kan inte förklara i ord hur lättad jag är över det.

Nu ska jag kolla min ekonomi, måste ha diskmedel och toapapper hit hem. Har ont i halsen idag med. Fy. Nu ska jag spela det grymmaste spelet i världen, lite halvberoende.

                   

                    

Mitt livs argaste & mest glädjande dag!

Ja, undrar om de som av en tillfällighet måste infalla på samma dag, de måste slåss om uppmärksamheten liksom? Eller vad som sker? Idag har jag iaf skrivit tentan, och det kändes ändå som den får jag G på (eller som jag tjatat om innan så menar jag med G betygen A-E). Idag så stod alltså tentan för lättnaden. Imorse klockan 7 på morgonen så bjöd jag över Tesse på vaniljpannkakor med mormors äppelmos och kaffe. SÅ gott var det verkligen.

Och Karin på tal om att alltid börja ta det lugnt med godis nästa vecka, tror jag drabbats av syndromet, helt klart. Ätit godis varje dag, i kid you not.

Iaf nu är ni såklart nyfikna på den andra delen, där jag faktiskt blev arg. Idag har jag blivit så förbannad så jag nästan skäms i efterhand. Drar själva historien först.

Jag hade skrivit klart tentan och cyklat halvvägs ner på stan, därifrån tog jag buss. Det var sååå varmt med gamla vinterjackan jag brukar ha på gamla jobbet i Tranemo på vintern så jag höll på att smälta bort. Iaf så hade jag varit på stadsbiblioteket men de hade inte alla böcker jag ville ha. Katten hoppade på tangentbordet nyss och fick i samma tramp både upp:
- en ny internetsida
- en ny flik i den här internetsidan
- och kursiv text i det här inlägget
Inte dumt av en katt tycker jag, men iaf vart var jag?

Jo hoppade på bussen vid stadsbibblan för att ta mig till högskolebiblioteket, en bussresa på ca 5 minuter kanske. Visar när jag hoppar på bussen upp min biljett, vilken jag fick på förra bussen, som alla gör, för att visa att den fortfarande gäller. När jag gör det får jag då från busschauffören (svensk karl i över 50-årsåldern):
- Nej du den där får du kolla på själv och hålla reda på tiden (med andra ord hur länge biljetten gäller)
- Jaha, men jag är inte busschaufför (kommer då ifrån mig varpå han insisterar på att svara)
- Och jag är inte biljettkontrollant

Sitter i bussen och bara mumlar något om vilken jävla idiot till busschaufför. Studerar. Flera personer kommer på bussen och försöker visa upp sin biljett för att visa att de faktiskt har en biljett. Vad gör chauffören? JO SAMMA JÄVLA SAK. Kläcker ur sig någon spydig jävla kommentar. Dessutom var det en buss som jag glömde inte gick till lasarettparken, så fick hoppa av på tändsticksområdet. Precis då ringer Jimmy. Säger:
- Jimmy, väntar du lite?

Sen går jag in i bussens förardörr. Ställer mig där (där gubben är i full gång med att skälla ut någon stackars unge som ska åka bussen, eller han såg iaf på honom jävligt surt och pratade om något som tydligen var fel med hans biljett med eller vem fan vet).

Sen kommer vi till la creme de la creme. Jennifer (som inte är känd för att vara otrevlig säger högt så att alla på bussen hör, tyvärr även 7-åriga stackars lilla killen)

- DU, BARA SÅ ATT DU VET DET SÅ ÄR DU DEN STÖRSTA FITTA TILL BUSSCHAUFFÖR SOM JAG VARIT MED OM I HELA MITT LIV!

Sen gick jag därifrån och blev jävligt upprörd. Han sa inte ett ljud. Att en sån människa kan få jobba överhuvudtaget inom ett serviceyrke där han träffar folk. Okej om det bara varit en engångshändelse mot mig, men nu gick han på alla han kunde. Sånt tål jag inte. Visst kan man må dåligt, men det är inte alla som beter sig som skit för det. Jimmy, som hörde hur jag skrek till mot busschauffören hamnade nog i chocktillstånd. I efterhand sa han att han fan trodde att någon hade tafsat på mig eller något. Då sa jag till honom att då hade jag inte bara skrikit. Han trodde mig. Haha. Sen sa han att han allt tycker jag är bra flummig, men på ett bra sätt.

Sen fick jag iaf till slut tag på böckerna jag skulle ha, fick skjuts av Tesse och Micke hem och har varit där typ sedan dess. Micke har gett mig nya spel till datan och jag blev bjuden på mumsig fredagsmat, med fläskfilé, rödvinssås och potatis i ugn. Så gott det var. Sen stannade jag och såg en film med dem: The Brothers Bloom. Den var faktiskt okej, väldigt oväntad av och till, vilket vi gillade, fan va vi garvade.

Nu är jag hemma och ska vara rolig med min katt lite tänkte jag. Blev lite irriterad innan idag när jag gjorde tenta och hon satte sig på kurslitteraturen jag höll på att läsa och klev på tangentbordet, så hon åkte ut i vardagsrummet. Sen har jag varit på bibblan och sen hos tesse, så har inte varit hos henne alls idag typ.

Ja det var det jag hade att "bjuda på" idag. Om det nu var så mycket vet jag inte. Är fortfarande i chocktillstånd. För några månader så hade jag helt klart svalt det som busschauffören sa och tänkt att det är väl onödigt att säga något. Men nej, det är det faktiskt inte. För jag hade inte gjort honom något, och jag bad inte om att få dagen förstörd. Kan bara hoppas att man gjorde bussresan lite mer dräglig för dem som klev på senare. Och i fortsättningen får man väl kliva på bussen utan att visa biljett då, så kan man nog tjäna in de där 800 kronorna det kostar att bli påkommen utan biljett rätt snabbt. Eftersom varje biljett kostar 20 kr, 40 kr per dag... det blir typ 20 dagar som man måste klara sig att undvika kontrollanter. Bra livsfilosofi. Glöm bort klockan. Tyvärr så är det ju så att det inte funkar på några andra bussar, eftersom alla andra kollar biljetten. Stupid ass.

Glad för kommentarerna jag fick av Karin och mamsen på förra inlägget. Känns skönt att du är tillbaka, och tycker med du ska blogga såklart. Har varit tomt. Puss på er alla speciella där ute.

Nu går jag och lägger mig

Yes, nu ger jag upp, har läst igenom det mesta nu, är det så att det jag har läst igenom nu (= allt jag strukit under) inte räcker så ska jag fan inte ha G! (eller snarare A-E vilket numera står för G). Hoppas på att det blir frågor som man kan förstå bara. Måste se till att verkligen komma upp imorgon eftersom tentan börjar kl 8.10 på morgonen. Sen imorgon ska jag bara dricka likör, springa runt och dansa och vara skitglad. Kanske sova några timmar mitt på dagen bara för att jag ÄNTLIGEN KAN SLAPPNA AV. Inte dumt det. Nu gäller det. Vinna eller försvinna?!

Idag kom min ÄLSKADE SYSTER med en påse med två plastglas och en bag in box med vin för att muntra upp mig, hon hörde att jag lät jävligt sur och defensiv/panikslagen i telefon, så hon tog hit den enda uppmuntring hon menar att hjälper. Efter ett glas så blev jag lugn som en filbunke, farligt det där, kan ju bli en vana. Haha. Nej då. Tesse till ära kommer här en passande låt.
                    

Chanel och snö för första gången!

Idag har Chanel fått vara ute i snö första gången, eller det är typ första gången det har kommit tillräckligt mycket för att det ska kunna kallas snö. Visst det har inte lagt sig än, men till kvällen så. Chanel bara kastade sig ut i det. Nu ska jag äta gröt och kaffe och sen blir det att sätta igång igen. Hoppas verkligen man blir lättad imorgon.
Skriver kanske mer sen om det känns bättre.
Au revoir (på återseende)

Lite bättre idag och ihjälskrämd inatt

Inatt när jag och Mona låg och sov så helt plötsligt var det något som bara dånade rakt ner i diskbänken. Var en plåtform som Mona hade hängt upp på skoj på tork på en krok som tydligen bara satt fast med lite löst klister. Så mitt i natten så trillade den ner, trodde fan att jag skulle få hjärtattack. Idag åkte Mona hem och jag är själv igen
:(

Sa till Jimmy att han kan komma nästa helg istället om han vill, så får väl se hur det blir med det. Han kanske hinner lite längre på köket med tills dess, vem vet? Kände att det kan vara skönt att vara själv lite med, och så är det så underbart att tentan är bortgjord med och så kan jag umgås lite med Tesse-Pesse med, om hon nu inte är för förkyld vill säga.

Nu snöar det lite ute, det hade väl varit okej, om det inte varit för faktan att jag inte har någon jacka på mig idag, utan en tjocketröja bara. Får väl kasta mig hem nu och se om jag har en orm som har ömsat. Har en liten dagordning som jag måste hålla mig till nu innan tentan serru. Så ska förbi djurmagasinet och köpa mat till ormen sen bär det av hemåt.

Annars har det nog inte hänt så mycket, ikväll ska jag ta det lugnt och kolla vem som vann finalen av Hell's kitchen säsong 6 på youtube. Det avsnittet finns där nu. Namnam.

Ta-ta

Paaaanik

Idag har jag så helvetes mycket panik så det liknar ingenting, är så stressad inför tentan, tror det är att vi bara har 4 timmar på oss som gör det, måste läsa vidare, har lite kvar bara iofs, och den där SoU kändes inte sååå viktig, kändes som samma malande som i den andra litteraturen, så vet inte varför jag är så helvetes nervös, i don't like. Måste komma någonvart, tjiing!

På tal om ingenting, har ni sett att det finns en söt Vinter-Marabouchoklad?

Here it is! Smak av bl.a. nejlika, kanel och ingefära om jag inte helt är ute och cyklar.


Alla helgona, långpromenad etc.

Yes, igår hände en del. Tog ju tåget hem från Södertälje i fredags. Missade bussen upp till tåget för att jag hade glömt min korthållare och kom på det precis när bussen i stort sett rullade in. Så vad gör man? Hade inte kunnat ta mig från borås utan den. Var tvungen att gå tillbaka, precis när jag har hämtat korthållaren och rusar tillbaka mot nästa buss så jag inte missar den också (hade haft ca max 6 min på mig när jag var framme att ta ut biljetten och gå upp till spåret så ringer Jimmy. Han frågar när jag skulle åka. Mitt svar: för ungefär 3 minuter sedan egentligen, men missade bussen. Han frågade igen, när jag skulle åka med TÅGET. Jag sa att det var ca 40 min senare. Då sa han att han kunde komma och hämta mig och köra mig. Det var som om han hade läst mina tankar riktigt. Blev verkligen så överlycklig så det fanns inte. Så jag kom fram 10 minuter tidigare än vad jag skulle med bussen. Där uppe i Södertälje syd så var det tydligen någon som försökte stjäla med sig böcker, så de hade tagit fast henne, men tyckt så synd om henne att de bjöd på kaffe och en smörgås. Snälla människor som jobbar där uppe. De låste dessutom upp toan åt mig så jag slapp betala för en gångs skull, hade fått ta det på kortet i annat fall.

Kom till Borås och hörde av mig till Karin och frågade om jag inte skulle ta mig dit så vi kunde träffas lite, har ju varit minst sagt lite ansträngt på sistone. Och sagt och gjort, vet inte hur det ser ut framöver, men är iaf glad att vi träffades och vänner ska vi förbli, sen får man väl se i vilken utsträckning det blir. Jag hoppas på det bästa självklart, men tar inget för givet bara i nuläget, det får tiden utvisa hur mycket vänskapen betyder för oss båda...

Sen så igår så var ju den fruktade långpromenaden, på fredagskvällen tog jag det mest lugnt och pluggade en jäkla massa. På lördagen var det upp kl halv 6 på morgonen. Skulle gå hemifrån kl halv 7 nämligen för att inte komma för sent till starten. Det gick väl bra, men det var så helvetes jävla kallt hälften av dagen och då hade jag ändå tagit på mig en hel del kläder. Resultaten på de flesta tävlingarna var kanske inget att jubla över, men vi hade iaf jävligt kul. Den saken är säker. Kom hem vid 3 och somnade till kl 6, så trött. Under den tiden hade mamma pinnat ner till affären på cykeln och gjort så underbart god mat och sallad så man visste inte vart man skulle ta vägen när man vaknade typ. Sen så var det faktiskt lugnt, tog en bastu igår med.

Sen i fredags så var vi på kyrkogården med och tände ljus på morfars och farmors gravar. Var så fint på kyrkogården, ljus på nästan vartenda grav. Så fint att se att så många bryr sig om och tar sig tid att åka dit just den här helgen med, och annars för den delen. Jenny hade gjort en så fin krans till morfars grav, underbart fin, i formen av ett hjärta.

Hörde av Jimmy igår med, han hade nog haft det jäkligt kul, vilket ju aldrig är fel direkt. Gick omkring på gatorna i Visby med två polare och skulle till krogen. Det hade tydligen varit rätt dött. Så idag ska jag ta mig hem till Jönköping och ta det lugnt. Mona kommer väl i veckan och hälsar på, får se hur det går med allt, sen på fredag är det tenta, fyfelifan. Men men, den dagen den sorgen. Jimmy kommer ju kanske till helgen så man får se det så, får ju en belöning efteråt.

Over and out. Puzz

RSS 2.0