Biblioteket och arg bibliotekarie

Ja idag efter lunch gick jag ner på biblioteket. Till ingens förvåning så är det aldrig tyst på biblioteket här i Södertälje, alla pratar högt och gestikulerar och har gruppmöten vägg i vägg med tysta avdelningen, som för den delen bara är avdelad med en hylla med böcker. Bibliotekarien kom efter en stund när någon (inte jag) hade klagat och hon säger med hög röst.

Nu får ni ta och hålla käften, annars får jag gå och hämta vakten. Jag har folk som kommer och klagar på att folk inte är tysta. Ni är väl ändå vuxna människor?!

Haha, det var verkligen krut i henne. På tal om KRUT så har jag lånat krut idag och skrivit alla dem 70 sidorna med de bokstäverna som inte kom med i min kopiering. Så har jag kanske läst 50 sidor av den, måste sätta fart nu känner jag.

Idag är Rosa-Bandet-galan, och jag har inte hunnit eller ens sett ett rosaband att köpa någonstans, jo en gång på pressbyrån kl 22.30 på kvällen, men då var det 3200 personer efter mig i kön så ville inte ta det då. Så tänker lite extra på min kära mamma ikväll faktiskt. Puss på dig, survivor!

Så imorgon ska jag ta mig hem, kanske ska ringa och berätta när jag är i Borås? Bra idé där. Tjo!


Tråkit

Idag är det så helvetes jävla tråkit så man kan dö. Inget att göra, iaf inget som jag har någon som helst lust i hela världen att göra. Så vet inte vad man ska ta sig till, kanske ta sig ner till bibblan och försöka låna krut och få sou utskriven i sin helhet. Who knows, det låter ju också jävligt kul måste jag säga själv. Not. Nu är det en vecka kvar till tentan och jag är inte taggad för fem öre. Det här känns nervöst och jobbigt. Åh, så less på allt idag alltså.

Mejl

Idag fick jag ett mejl som betydde väldigt mkt för mig, mer avslöjar jag inte, men det är något jag har gått och väntat på länge. Hoppas bara att det går i en positiv riktning nu. Har haft det mycket jobbigt på sistone med vänner faktiskt, många som inte vill ha kontakt, har tid eller av andra anledningar bara försvunnit ut i perferin av mitt liv. Dålig timing precis när jag mår som bäst och verkligen vill höra av alla och hitta på saker typ med alla. Har bara varit sånt dåligt flyt, allt har hänt på samma gång. Nästan som om alla ringt upp varandra och bestämt sig för att sluta ha kontakt med mig, fast det är ju befängt såklart. Men får hoppas att det vänder lite nu, ska bli jävligt kul att gå långpromenaden i helgen och vara i Tranemo lite till. Saknar min misse, Chanel. 
 


C-pen 20 Dictionary... vill ha!

Tesse ringde mig och hon har varit och köpt en sån här älskling, fast utan översättning, bara med avläsning. Jag bara kände gud va det skulle förenkla mitt pluggande! En sån vill jag ha! Ge mig, helst igår!

"Denna läspenna kommer att förenkla din tillvaro och spara tid åt dig genom att automatiskt översätta, tolka och överföra tryckt information direkt till din dator. Förutom 167 språk med latinska, kyrilliska eller grekiska tecken, läser C-Pen även endimensionella streckkoder och det finns ett numeriskt läge med siffror, OCR-A och MICR (E13B). Ord och meningar översätts direkt på skärmen när du drar pennan över dem (ett valfritt lexikon kan laddas ner gratis, ytterligare lexikon kan laddas ner mot en kostnad). För Win 2000/XP/Vista. USB-anslutning. Lev inkl programvara. "

Pris: 999.00 kr


Grattis Tesse

Idag är jag typ frisk, vilket är skönt (och bara för att jag skrev det så nös jag för första gången på över ett dygn). Idag är jag glad att jag vaknat lite tidigare än igår, då jag vaknade klockan halv 1, skämdes riktigt. Men nu verkar det som om jag har sovit bort en hel del förkylning så det var värt det.

Ska säga grattis till Tesse med som fick A på sin munta i ANTOLOGI. Hur jävla svårt är inte det? Massa latin och skit och jag är såååå stolt över dig. Du äger.

På lördag är det långpromenad och det ska bli kul faktiskt, hoppas bara slippa träffa på massa människor man hellre inte velat se. Finns så tråkigt folk i Tranemo med faktiskt. Nu så ska jag äta frukost och börja plugga lite. Gjorde om min blogg inatt med, ville ha något lite mer höstigt.

Muse - Uprising


Förkylning med mera

Idag har jag varit riktigt jävla förkyld, kom i lördags natt. Så idag har jag inte gjort mycket, har haft telefondialog kring tema 3, det gick bra men avbröt tidigt för jag är så förkyld. Pratade med Jennifer innan med, en av de få vännerna man har kvar, typ de i gruppen med och så cissi då.

Sen har man ju klart familj och släkt och i mitt fall säger det en hel del. Önskar Tesse lycka till på tentan! You can do it!

Sen ska jag väl vara här och försöka läsa lite i veckan är tanken, sen hem till helgen och träffa Cissi och Jennifer och gå långpromenaden. Annars är det tenta sen igen den 6:e november och sen börjar helvetesveckor.

Over and out.


Mord i Härnösand

Ja det är sant, utvecklingsstörda Pablo blev bortförd från Härnösand, 19 juli, 6 mil därifrån dumpades han från en bro där han sedan hittades. Otäckt, verkligen. Han sågs bli jagad över bron i Härnösand, DEN VI GÅR ÖVER PÅ VÄG TILL BUSSTATIONEN, otäckare. Ser på efterlyst, va otäckt att se dem filma där man var för en vecka sedan och prata om mord, nu när man ändå fått en positiv uppfattning om Härnösand och ett  bra första intryck. Men det är väl så, sånt händer tyvärr överallt. Här i Jönköping så var det ju Bobby, det uppmärksammade fallet med den utvecklingsstörde pojken som sänkts ner i Vättern, där i det fallet var ju dessutom föräldrarna inblandade, eller förmodades vara inblandade iaf. Sen var det ju tjejen som blev mördad här med. Usch, why?

Nu blev det här mycket från ämnen kände jag, eller mycket mer deppigt än vad meningen var. Men så är det ibland.

Klarade tentan!

Så det känns riktigt bra, klarade även den examinerande telefonkonferensen igår. Var riktigt nervös, eftersom jag inte haft någon sådan innan, men det gick faktiskt riktigt bra. Var i skolan igår med Tesse, fan va vi hade kul. Vi bara garvade och garvade, (kanske därför det inte blev så mycket gjort?:P). Ja hur som helst så ska jag fixa lite här hemma idag tänkte jag, gjorde korv stroganoff och potatis igår, såå gott verkligen. Sen fick jag låna lite filmer av Tess och  Micke, vilket ju aldrig sitter fel. Näe, vad mer ska man skriva? Vet man inte så är det inte värt att nämnas.
Ta-ta

Muse - Uprising

Sunday suck

Gud va det låter negativt, men jag har typ haft söndag hela veckan så har inte riktigt kunna uppskatta det. Så uttråkad, verkligen knappt varit ute något på hela veckan, så tråkigt. Måste ta mig ut alltså, ska gå en promenad nu, får passa på och komma ut fast det är höst och tråkigt att det är mörkt så sett. Måste skaffa ett överfallsalarm, eller sån där tårgas heter det visst. Finns nog en hel del sickon här i Jönköping, det var ju snack om en massa våldtäkter på Torpa för inte så längesedan.

Sett på Vanilla Sky idag, den var rätt okej, med Tom Cruise och Penelope Cruz. Annars har jag gjort klart uppgiften, det tog verkligen emot och så har jag gjort mat till mig själv, igen. Kul liv. Har typ gått i idé nu. Måste ringa mitt gamla jobb imorgon, det här håller inte. Tråkar ihjäl snart. Jaja, men nu ska jag göra något åt det, har ju till stor del haft mkt att göra med plugget med så det har varit intensivt. Kul med tanke på att de redan nu har förvarnat oss att jul och nyår inte kommer bli mycket av, eftersom vi kommer att ha två kurser som överlappar varandra med kurslitteraturen där v 49-51. Jaja, Miss Nöjd kanske jag ska börja kalla mig själv istället för katten?
Haha.
Puzz

Vad säger man...

... säger man inget så har man inget sagt. Det är ofta bäst har jag märkt, vore synd om man hade en åsikt om någonting eller någon. Men folk är fittor så är det, svikare. Konstigt att man har svårare och svårare att lita på folk överhuvudtaget. Så nu sa jag något igen, för jag säger det jag tycker, sån är jag och sen är det bra med det. Folk som inte kan ta det kan gå i rakt motsatt riktning, fine.
Over you


Alexander Skarsgård

Ja, måste bara få säga detta, tycker Alexander är så fräck. Först dök han upp som en av huvudrollerna (typ iaf) i True blood, där lyckas han få in svenskan genom att både han och hans mentor är svenskar från början, och dessutom en tredje karaktär pratar viss svenska. Sen så lyckas han på något jävla sätt dessutom vara med i Lady Gagas video Paparazzi, där både han och Lady Gaga pratar viss svenska i början. Han får in svenskan överallt, tycker det är så jävla fräckt att han sätter sverige på kartan lite och är stolt över att komma härifrån, så skulle fler behöva känna.

Swingfly - Singing that melody (memo till mig själv)

Sen är jag lycklig idag, för jag har lyckats ta mig till bibblan och deras tryckeri och gjort fina kompendium av all kurslitteratur till den här kursen för 10 kr/kompendium, med färgframsida. Det tryckeriet äger. Så nu så har jag lagt ut (på tal om ingenting) vinäger och diskmedel och ska döda bananflugorna, som bara fanns här när jag kom hem, eftersom jag hade haft blommor stå framme. Smart där. Näe, sätta igång kanske, halva dagen har ju gått trots allt. Ska läsa om de imbecilla och idioterna (de sinnesslöa).

Hörs senare

Skype

vilken underbar uppfinning, på riktigt. Nu ska jag ha telefonkonferens med min grupp om en kvart, blir säkert jättebra. Sitter och äter jordnötsringar som jag tydligen hade hemma. Har städat idag och pluggat. Har lite kvar på första texten nu på 230 sidor. Sen är det en till på 160 som man ska läsa intensivt och så är det en tredje text på typ 23 sidor. Så det ska nog lösa sig, skriver mer en annan dag när jag är lite mer inspirerad. Over and out


Fläng

Ja, fläng hit och dit är något jag verkligen kan relatera till, har inte haft lugn och ro sen den 25 september typ. Då fick jag ju hemtentan, satt med den tills tisdagen 28 typ.  Söndag morgon (TIDIGT) buss till Härnösand. Sen undervisning där mellan 8-17 (minst, om man inte hade något att fixa efter det). Sovit dåligt, då det blåst och regnat något fruktansvärt. Pluggat så mkt jag kunnat på fritiden med. Idag har jag börjat läsa på den nya litteraturen, sådär lagom 500 sidor till den 19:e oktober. Då har vi prov på det. Har inte kunnat tvätta kläderna som har legat i min resväska sen den 28 september. Så känner att det ska bli skönt att komma hem imorgon. För även om vissa kläder är rena så luktar dem ju instängd resväska på något sätt. Vilket är jobbigt. Så skönt att komma hem till mamsen imorgon. 50-årskalas med, ska bli kul att träffa familjen och madde och leon t.ex. Ska stanna hemma några dagar tänkte jag, skönt. Sen är det lägenheten och ormen och läsningen som tar vid igen. Tiden går fort, det är det positiva.

Hade förresten på tal om att jag haft dåligt med pengar på sistone satt över 1000 kr på mitt ica-kort som jag hade glömt bort tills i förrgår när jag råkade få syn på mitt ica-kort och fick en uppenbarelse. Inte ofta det är åt det hållet. Så nu klarar jag mig, skönt. Nej tillbaka till läsningen, utbildningens historia, 220 sidor, toppenkul :PRSS 2.0